Η Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης διοργανώνει Ημερίδα με θέμα την «Απεικονιστική προσέγγιση των παθήσεων του θυρεοειδούς» το Σάββατο 31 Μαρτίου, στην αίθουσα «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο. Η ημερίδα θα ξεκινήσει το πρωί στις 9.00 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 μ.μ.

Στόχος της ημερίδας είναι να ανασκοπηθούν οι απεικονιστικές μέθοδοι και τεχνικές ελέγχου του θυρεοειδούς αδένα, να παρουσιαστούν οι εξελίξεις στον τομέα αυτό της απεικόνισης (ελαστογραφία, απεικόνιση με ενισχυτικές ουσίες υπερήχων, PET-CT), να συζητηθούν οι παρεμβατικές μέθοδοι διάγνωσης (FNA) και η εργαστηριακή τους αξιολόγηση και τελικά, να προταθεί η σύγχρονη προσέγγιση των διαγνωστικών προβλημάτων, ώστε να είναι σύμφωνη με την πλέον πρόσφατη βιβλιογραφία και τις οδηγίες (Guidelines) των Επιστημονικών Οργανισμών.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συντονίσουν και να παρουσιάσουν την εμπειρία τους Ακτινολόγοι και Ενδοκρινολόγοι από την Κρήτη και την Αθήνα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία, είναι διαθέσιμο από τη σελίδα της Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης στο διαδίκτυο (http://www.facebook.com/aktinocrete), απευθύνεται δε σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει και παράλληλη ζωντανή μετάδοση (livestreaming) των ομιλιών από το διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://streaming2.syzefxis.gov.gr/aktinologiko.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook