Την έξοδο «ράμπο» της Οικονομικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη την διοικητική επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου με στόχο τον έλεγχο της κοστολόγησης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και την επιβολή κυρώσεων σε όσους δηλώνουν μικρότερο αριθμό τετραγωνικών για τα ακίνητά τους προανήγγειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 “Η απόκλιση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουν χαμηλότερα τέλη από αυτά που θα έπρεπε”, τόνισε χθες ο κ.Κουράκης ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων και θα πρέπει να τελειώσει.

Όσοι εντοπιστούν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα στο τέλος ακίνητης περιουσίας επειδή δηλώνουν ψευδή αριθμό τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες τους θα τους χρεωθεί το ποσό που πραγματικά τους αντιστοιχεί μέσα από τις νέες επιμετρήσεις, που θα κάνει ο δήμος. Παράλληλα όμως θα πληρώσουν και αναδρομικά σε βάθος μιας πενταετίας τα χρήματα που κέρδισαν δηλώνοντας ψευδή στοιχεία σε σχέση με τα όρια των ιδιοκτησιών τους.

Οφέλη για το δήμο

Από τη διασταύρωση των στοιχείων αυτών ο δήμος αναμένεται να εισπράξει ένα σημαντικό αριθμό χρημάτων για να ενισχύσει το δημοτικό ταμείο σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περικόπτει δραστικά τους πόρους της Αυτοδιοίκησης. Όπως είναι γνωστό, οι έλεγχοι αυτοί είχαν γίνει και παλαιότερα στο Δήμο Ηρακλείου και απέφεραν σημαντικά κέρδη που ενίσχυσαν αποτελεσματικά το δημοτικό ταμείο.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην συνολική πολιτική των δημοτικών τελών τόνισε ότι δεν θα αυξηθούν, ωστόσο απέρριψε και το ενδεχόμενο να μειωθούν όπως του πρότεινε με σχετική παρέμβαση της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζοντας ότι ο δήμος έχει ευθύνη να ανακουφίσει όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από κάθε μορφής φορολόγηση.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook