Σολομώντεια λύση από Παπαδήμο στην κόντρα Μπαμπινιώτη – Διαμαντοπούλου

Σολομώντεια λύση προτείνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για  την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ του κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη και της κυρίας Αννας Διαμαντοπόύλου αναφορικά με την εφαρμογή ή όχι του νομου για τα ΑΕΙ καθώς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησε ότι «ο νόμος πλαίσιο θα εφαρμοστεί με τις απαραίτητες βελτιώσεις».

Αναλυτικά, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι «Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί αυτή είναι  η θέση της κυβέρνησης , η δική μου και του υπουργού Παιδείας. Ο βασικός λόγος είναι γιατί το πλαίσιο αυτό θα συντελέσει στην αναβάθμιση της παιδείας» πρόσθεσε όμως πως «Είναι γεγονός ότι ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη, ή τουλάχιστον όχι πλήρως, επομένως προκύπτει ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες και είναι σκόπιμο να εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν βελτιώσεις για να εφαρμοστεί με σωστό τρόπο».

 Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι πρόταση του κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη είναι να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας «η οποία μέχρι τον Μάιο για ποιους λόγους δεν λειτουργεί ο νόμος στην πράξη και να κάνει προτάσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή εφαρμογή του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook