Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις από Παλαιστίνιους και υποστηρικτές τους.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν στη βία και ότι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, έδωσε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες όλα τα σημεία διέλευσης στη Δυτική Όχθη, ενώ στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία έχει επίσης περιορίσει την πρόσβαση των μουσουλμάνων προσκυνητών στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, επιτρέποντας την επίσκεψη σε αυτό μόνο των ανδρών άνω των 40 ετών με ισραηλινή ταυτότητα και σε γυναίκες.

Οι σημερινές διαδηλώσεις εντός του Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της επετείου της «Ημέρας της Γης» στη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976 σε βίαιες διαδηλώσεις κατά της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.

Φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές σκοπεύουν και αυτοί να τιμήσουν την Ημέρα της Γης εφέτος με πορείες στα σύνορα του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook