Την crossover παραλλαγή του νέου Fiat 500L έχει ήδη στα σκαριά η ιταλική εταιρεία, αναπληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο το κενό που δημιούργησε στη γκάμα της η απουσία του Sedici.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αρχίσει για τα καλά πλέον να χτυπά την πόρτα των μεγάλων πρωταγωνιστών της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, τα σχέδια ανάπτυξης των Ιταλών του Fiat Group, όμως, δεν σταματούν. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το 2013 η ιταλική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μια ακόμα παραλλαγή του 500, η οποία θα κατατάσσεται στην κατηγορία των μικρών crossover και θα ονομάζεται, κατά πάσα πιθανότητα, 500Χ. Το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του Sedici, θα βασίζεται στο δάπεδο του… διευρυμένου 500L, διαθέτοντας μήκος που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στα 4,2 μ. Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρόκειται για το αντίπαλο δέος του Mini Countryman.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, το νέο 500Χ θα κατασκευάζεται στο γνωστό εργοστάσιο Mirafiori της ιταλικής εταιρείας, όντας η πρώτη παραλλαγή αμαξώματος του μοντέλου η οποία θα κατασκευάζεται «εντός έδρας». Για να ολοκληρωθεί το εν λόγω σχέδιο, η Fiat αναμένεται να επενδύσει στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κοντά στο 1 δις ευρώ, με στόχο η ετήσια παραγωγή του μοντέλο να ανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στις 280.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Στην ίδια γραμμή παραγωγής, μαζί με το νέο 500Χ, θα κατασκευάζεται/συναρμολογείται ένα ακόμα μικρό crossover (ή αλλιώς, ο δίδυμος αδελφός του 500Χ), ο οποίος θα φέρει τα σήματα της αμερικάνικης Jeep και περιορισμένες σχεδιαστικές αλλαγές στις εξωτερικές του επιφάνειες. Αμφότεροι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διατίθενται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα μοιράζονται τον γνωστό 2κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 875 κ.εκ., της Fiat, καθώς και τους επίσης γνωστούς Multijet πετρελαιοκινητήρες.

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook