Τη δημιουργία ενός επιτελικού συντονιστικού οργάνου στην καρδιά της κυβέρνησης, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργών ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις, προαναγγέλλει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πρόσφατα εγκρίθηκε μια ζωτικής σημασίας απόφαση, για τη δημιουργία διευθύνουσας ομάδας υψηλού επιπέδου υπό τον πρωθυπουργό. Αυτή η ομάδα, η οποία θα πρέπει να εποπτεύει και να κατευθύνει -στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο- όλες τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ελλάδα, πρέπει να ωθήσει δυναμικά το όλο εγχείρημα», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο κ. Ράιχενμπαχ.

Ο επικεφαλής της task force επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα εκσυγχρονιστεί ποτέ αν δεν εκσυγχρονιστεί πρώτα η δημόσια διοίκηση και αν δεν διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και γενικά ενθαρρυνθεί το επιχειρείν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πιστά το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο με τη βοήθεια του ΔΝΤ είναι βασισμένο στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, ενώ οι νόμοι δεν θα πρέπει να μένουν στα χαρτιά, αλλά να εφαρμόζονται.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το δεύτερο πρόγραμμα για την Eλλάδα βάζει τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμη πορεία και δίνει έντονη έμφαση σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να φέρουν βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. Aυτός είναι και ο απώτερος στόχος. H επιτυχία θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση και την αταλάντευτη εφαρμογή. Tα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για να φέρουν το δημόσιο χρέος στην Eλλάδα σε μία βιώσιμη πορεία».

Για το ρόλο της Task Force ο κ. Ράιχενμπαχ, ξεκαθαρίζει ότι είναι βοηθητικός, ώστε η Eλλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, την EKT και το ΔNT και που εγκρίθηκαν από τη Bουλή, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες και δεν μπορεί να επιβάλει καμία νομική ή οικονομική απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook