Στην Πλάκα υποδέχτηκε τους δώδεκα Βέλγους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες, την Παρασκευή 30/03/2012,  κλιμάκιο του Δήμου Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα τουρισμού κ. Μιχάλη Σγουρό, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Ελούντας κ. Βαγγέλη Μαυρικάκη και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Βρουχά κ. Μιχάλη Μπουτσάκη.

Οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες πραγματοποίησαν περιοδεία στην Κρήτη μετά από πρόσκληση της περιφέρειας Κρήτης η οποία έχει ως στόχο να ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση  και να συμβάλλει στην  βελτίωση του αρνητικού κλίματος  το οποίο υπάρχει κυρίως στις δυτικοευρωπαϊκές  χώρες. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι  επίσης να εξασφαλιστεί  η εικόνα της  Κρήτης ως ένας ήσυχος και ασφαλής  τουριστικός προορισμός.

Μαζί με τους Βέλγους πράκτορες παραβρέθηκαν στην περιοχή μας ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη Κρήτης  για θέματα τουρισμού, κ. Χάρης Ροδιτάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλεξάκης Μανώλης και η κ. Βαρβάρα Αβδή , μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης.

Η Διευθύντρια του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες κ. Ελένη Σκαρβέλη,  υπεύθυνη για το  Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, συνόδευσε τους Βέλγους πράκτορες στην Κρήτη με αφορμή την πρώτη απ΄ ευθείας πτήση  από τις Βρυξέλλες στο Ηράκλειο, που εγκαινίασε η αεροπορική εταιρεία Aegean.

Η κ. Σκαρβέλη ανέφερε σχετικά με την επίσκεψή τους, ότι οι συγκεκριμένοι Βέλγοι πράκτορες προσανατολίζονται περισσότερο στην αγορά της εναλλακτικής μορφής τουρισμού όπου ο επισκέπτη Βέλγος ταξιδεύει μεμονωμένα και ενδιαφέρεται να γνωρίσει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου και όχι να παραμείνει  μόνο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του  και στην πισίνα! Η Διευθύντρια του ΕΟΤ σημείωσε ακόμα ότι οι Βέλγοι Πράκτορες αποκόμισαν μία πλήρη εικόνα της πραγματικής Κρήτης με πολλές προτάσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν μακροπρόθεσμα στα τουριστικά φυλλάδια και του 2013.

Ο κ. Σγουρός συνομίλησε με τους Βέλγους Πράκτορες για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής  μας καθώς και για την φιλοξενία που διακρίνει εν γένει τους κρητικούς. Οι πρόεδροι των Δ.Δ. Ελούντας και Πλάκας κ. Μαυρικάκης και κ. Μπουτσάκης  προσέφεραν σε όλους τσάντες με πληροφοριακό υλικό καθώς και DVD για την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Λίγο αργότερα οι Βέλγοι Πράκτορες περιηγήθηκαν στο όμορφο νησί της Σπιναλόγκα και ξεναγήθηκαν από την ξεναγό κ. Μαρία Μπετεινάκη μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας.   Ακολούθησε κέρασμα στην Κάτω Ελούντα με παραδοσιακή κρητική κουζίνα και ρακί.

Οι Βέλγοι πράκτορες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία που τους παραχωρήθηκε καθώς και από τις μοναδικές ομορφιές της Κρητικής γης! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook