Ο Σύλλογος Ξενοδόχων ζητάει σε επιστολή, την δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων για το αεροδρόμιο Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η λύση που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ό,τι άλλο απαιτείται για την αποπεράτωση του αεροδρομίου Σητείας.

Για ακόμα μία φορά θα θέλαμε ως Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για την υπάρχουσα κατάσταση και να τονίσουμε την αναγκαιότητα της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή της Σητείας και του Νομού Λασιθίου κατ\’ επέκταση.

Σημειώνουμε ότι, σχετικές απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου προσδιόριζαν την ολοκλήρωση του αεροσταθμού μέσα στο 2011. Κρίνοντας από την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες δείχνουν να έχουν σταματήσει, θα θέλαμε να γνωρίζουμε υπεύθυνα κατά πόσον είναι εφικτός ένας τέτοιος στόχος.

Η τοπική κοινωνία έχει στηρίξει όλες τις ελπίδες της για ανάπτυξη του τόπου βασιζόμενη στις υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης για το νέο αεροδρόμιο της Σητείας. Είναι μεγάλες οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή μας προσανατολισμένες στον τουρισμό και με τη μη ολοκλήρωση του αεροδρομίου το πρόβλημα διογκώνεται.

Ως αρμόδιο υπουργείο παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αρχίσουν επειγόντως οι εργασίες για την αποπεράτωση του αεροδρομίου. Κάθε καθυστέρηση, όπως γνωρίζετε, ζημιώνει και το κράτος και την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook