«Ψευδή, ιταμή, εξοργιστική και περιφρονητική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση του Βερολίνου αναφορικά με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Σε ερώτησή του προς του υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Λαφαζάνης υπογραμμίζει «την ανάγκη να αντιδράσει η κυβέρνηση στην ανιστόρητη και ψευδή δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις» και ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν και εάν προτίθενται να ξεκινήσουν διαδικασίες για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.

«Η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία τονίζεται ότι \’δεν αποτελεί πλέον θέμα το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα\’, συνιστά μείζονα πολιτική και ηθική πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης.

«Η γερμανική αυτή δήλωση είναι ψευδής, ιταμή, εξοργιστική και περιφρονητική» προσθέτει, σημειώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανία προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις μετά την απόφαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής να ορίσουν επιτροπή η οποία θα κινήσει το θέμα των αποζημιώσεων στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρώπης και στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν εάν «σκοπεύουν να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά στην προκλητική Γερμανική τοποθέτηση, η οποία παραποιεί γεγονότα και πραγματικές καταστάσεις στο μέγα θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών» και εάν «προτίθενται να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook