Την Κυριακή 1 Απριλίου έγινε η εκδήλωση βράβευσης των 26 μαθητών ,που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το Παράρτημά μας, η παρουσία των Επίτιμων μελών του, της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σουζάνας Παπαδοπούλου και Μιχάλη Λάμπρου, δίνοντας σημειολογικά την καλύτερη και την πιο αισιόδοξη εικόνα στον εορτασμό των είκοσι χρόνων λειτουργίας και στην έναρξη της θητείας της Νέας Διοικούσας Επιτροπής. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυρία Σουζάνα ,είναι η δεύτερη γυναίκα από το 1991, που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με τo 19ο κατά σειρά βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου και Στ. Πνευματικού». Της απονεμήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2009, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια»

Είναι λίγα λόγια από το καλωσόρισμα του Προέδρου του Παραρτήματος κ. Χαράλαμπου Κανάκη, ο οποίος  αναφέρθηκε στα είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας του Παραρτήματος.

 Κάνοντας ένα απολογισμό τόνισε ότι, ως Παράρτημα είχε μία δημιουργική και δυναμική παρουσία στην επιστημονική ζωή του Νομού Λασιθίου. Ανέφερε ακριβώς:

«Με την πραγματοποίηση διαλέξεων, συζητήσεων, ημερίδων, με τη διεξαγωγή επιμορφωτικών Σεμιναρίων, με τη συμμετοχή μας στα Πανελλήνια Συνέδρια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με την οργάνωση των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών στα Μαθηματικά και με τη διακίνηση των περιοδικών Ευκλείδης Α και Β , καταφέραμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της Μαθηματικής Εκπαίδευσης και παρουσίας μας ,καθώς και στο άνοιγμα του Παραρτήματός μας στην Κοινωνία».

«Όλα αυτά τα 20 χρόνια είχαμε την τύχη να έχουμε βασικό συνεργάτη τον Καθηγητή και επίτιμο μέλος τον κεντρικό ομιλητή κ. Μιχάλη Λάμπρου. Αποτέλεσε και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. θα αναπτύξει το θέμα: Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια».

Η ομιλία περιστράφηκε γύρω από τα διασκεδαστικά μαθηματικά αρκετά προσιτή σε όλους. Αναφέρθηκε σε γρίφους και σε μαγικά τρικ με βάση τα μαθηματικά. Βασικός στόχος ήταν «να εμφανιστεί η ευχάριστη πλευρά των μαθηματικών, ώστε να αποβληθεί η φοβία, που έχουν πολλοί για τον υπέροχο και σημαντικό αυτό κλάδο της γνώσης».

«Εναρμονιζόμενοι με το θέμα, βάλαμε στην αφίσα τα χρόνια Λειτουργίας με μαθηματικό γρίφο (20 χρόνια=φ^6+π-1, όπου φ είναι ο χρυσός αριθμός και π=3,14159). Στη σημερινή πανηγυρική εκδήλωση πρωταγωνιστές είναι οι 26 μαθητές του Νομού, που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά».

Ως Διοικούσα Επιτροπή ο Πρόεδρος ευχαρίστησε στο τέλος τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σουζάνα Παπαδοπούλου και Μιχάλη Λάμπρου για τη συνεργασία, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Ευγένιο, τον οικοδεσότη Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., το Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, τους Δ/ντές όλων των Σχολείων και τους Μαθηματικούς για τη βοήθεια που παρέχουν στη διοργάνωση των Διαγωνισμών.

Ευχαρίστησε επίσης τους Χορηγούς και αθλοθέτες για τη συμβολή τους, τον Πρόεδρο και Ταμία της προηγούμενης Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννη Σταμέλο και Γεώργιο Χαβάκη αντίστοιχα, γιατί επί τρεις συνεχείς διετίες σε αυτά τα πόστα, βοήθησαν στη συνέχιση και επιτυχή πορεία του Παραρτήματος.

Την εκδήλωση έκλεισαν με μεγάλη επιτυχία οι καθηγήτριες της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας, Τζένη Φραγκούλη και Στέλλα Μαστοράκη με τραγούδια για φωνή και πιάνο , δίνοντας έτσι ένα χαρούμενο τόνο στο γκρίζο τοπίο της κρίσης που περνάμε και αποδεικνύοντας και αυτή τη φορά, την μεγάλη προσφορά της Μουσικής Σχολής στα μουσικά ,πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα στο Δήμο Ιεράπετρας.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΘΑΛΗΣ 2011-12

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1. Δρακάκη Ευαγγελία του Γεωργίου (20 Γυμνάσιο Σητείας)
2. Καραμανωλάκη Μαρία του Εμμανουήλ (1ο Γυμνάσιο Σητείας)
3. Κτενιαδάκη Μυρσίνη του Στυλιανού (20 Γυμν. Αγ.Νικολάου)
4. Τσάλα Σοφία του Κωνσταντίνου (20 Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου)
5. Χαρούλης Μιχαήλ του Ανδρέα (10 Γυμνάσιο Αγ.Νικολάου)

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1. Δρακάκη Ευαγγελία του Γεωργίου (20 Γυμνάσιο Σητείας)
2. Κουρουπάκης Εμμανουήλ του Χριστοφόρου (30 Γυμν. Ιεράπετρας)
3. Μανιώτης Πασχάλης του Θεοδώρου (30 Γυμν.Ιεράπετρας)
4. Φρυσάλη Δήμητρα του Ανδρέα (10 Γυμνάσιο Αγ.Νικολάου)

Α ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Μανδελένη Ευαγγελία του Ζαχαρία(20 Γεν.Αγ.Νικολάου)
2. Παπαδάκης Αντώνιος του Χαραλάμπους (20Γεν.Λύκειο Ιεράπετρας)
3. Πετρά Ιωάννα του Αντωνίου(10 Γεν.Λύκ.Ιεράπετρας)
4. Χρονάκης Μιχάλης-Ιωάννης του Κωνσταντίνου (Γ.Λύκ.Νεάπολης)

Β ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Καμαράτου Ελένη του Σπυρίδωνα (20 Γεν. Λύκ.Αγ.Νικολάου)
2. Μαζωνάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ (10Γεν. Λύκ.Ιεράπετρας)
3. Ρελάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου (10Γεν. Λύκ. Ιεράπετρας)

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Αντωνού Νικόλαος του Ιωάννη(20Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)
2. Γερογιαννάκη Χρυσάνθη του Ιωάννη(20Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)
3. Δουρμαντάκη Μαρία του Εμμανουήλ (Γεν.Λυκ.Μακρυγιαλού)
4. Κουρουπάκη Μαλαματένια του Χριστοφόρο (10Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)
5. Κρατσιούν Ολεσέα του Πέτρου(20Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)
6. Μαρκατζίνου Στυλιανή του Κων/νου(Γεν.Λύκ.Νεάπολης)
7. Μπαχλιτζανάκη Ειρήνη του Νικολάου(10Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)
8. Τουτουδάκη Ανδριάνα του Γεωργίου (10 Γεν.Λύκ.Αγ.Νικολάου)
9. Τσαγγάδουρα Ανατολή του Κωνσταντίνο (20Γεν.Λύκ.Ιεράπετρας)
10. Ρεμουντάκης Εμμανουήλ του Νικολάο (10Γεν.Λυκ.Ιεράπετρας)

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 2011-12

Β ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Καμαράτου Ελένη του Σπυρίδωνα (20 Γεν. Λύκ.Αγ.Νικολάου)
2. Μαζωνάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ (10Γεν.Λύκ.Ιεράπετρας)

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Δήμαρχος Ιεράπετρας κ.Σήφης Αναστασάκης, ,ο Δ/ντής Εκπ/σης κ. Νίκος Τζώρτζης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μανώλης Κλώντζας και Γιάννης Γουλιδάκης. Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας εκπροσώπησε ο Αιδεσιμότατος π. Μιχαήλ Πετράκης. Επίσης ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Β. Καλλιμάντζαλης, Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Δατσέρης, Ο Πρόεδρος Φροντιστών Ν.Λασιθίου κ. Γιάννης Γερογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Ιεράπετρας κ.Γ. Αθάνατος, οι Δ/ντές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Θ. Μανουσάκης, Ν. Σπυριδάκης, Γ. Περαντώνης, Μαρία Κωστάκη, Ε. Τζώρτζης, Χρήστος Μιχαήλ, Δ. Κεφάλα , αρκετοί Μαθηματικοί, γονείς και μαθητές.