Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κίι, η οποία κέρδισε μια έδρα στην Κάτω Βουλή στις συμπληρωματικές εκλογές της Κυριακής, χαιρέτισε τη «νίκη του λαού» και ζήτησε από τους υποστηρικτές της να δείξουν αυτοσυγκράτηση στους πανηγυρισμούς.

«Θα ήθελα να ζητήσω από όλα τα μέλη της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία (NLD) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, κυρίως επειδή η νίκη του λαού είναι μια αξιοπρεπής νίκη» τόνισε η Σούου Κίι, η οποία έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής, η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία ανακοίνωσε τη νίκη της στις εκλογικές περιφέρειες και επιβεβαίωσε την θριαμβευτική εκλογή της ηγέτιδάς της στο Καχούμου, με ποσοστό 90%.

«Η NLD κέρδισε τουλάχιστον 42 από τις 45 έδρες» τόνισε ο Νίαν Ουίν, διευθυντής της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Χιλιάδες οπαδοί του κόμματός της φώναζαν και τραγουδούσαν μέχρι αργά τη νύχτα μπροστά στην έδρα του κόμματος στην Ρανγκούν.

«Είναι φυσικό, τα μέλη της LND και οι οπαδοί του να είναι χαρούμενα αυτήν την στιγμή. Όμως πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις, πράξεις και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να πλήξουν άλλες οργανώσεις και ανθρώπους» τόνισε η Σούου Κίι.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές, στις οποίες συμμετείχε η 66χρονη Σου Κίι, η οποία βρισκόταν σε κατ\’οίκον περιορισμό στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 1990 και το 2010.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook