«Η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας αναζητάει την αυτοδυναμία» τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ακόμα και εάν η ΝΔ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες σε μεγάλα θέματα όπως είναι αυτό της μεταναστευτικής πολιτικής, που απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια για αναθεώρηση του «Δουβλίνου 2», της ανάπτυξης και της περιστολής του δημόσιου τομέα.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «τα νεοσύστατα κόμματα έχουν μια καλή απόδοση στην αρχή και στη συνέχεια ξεφουσκώνουν», εκτιμώντας ότι «αυτό θα γίνει και με το κόμμα του Πάνου Καμένου».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο πολίτης να ψηφίσει τη ΝΔ αφού στην κοινή γνώμη έχει περάσει η άποψη ότι «όλοι το ίδιο είναι», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Προφανώς και δεν είμαστε το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει από την ελεύθερη οικονομία. Δεν συρόμαστε από τους δικούς μας συνδικαλιστές, αρκετοί εκ των οποίων, που κατά καιρούς αντιστέκονταν στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ΝΔ, σήμερα βρίσκονται σε άλλα κόμματα. Δεν μας εκβιάζει ο κάθε κύριος Φωτόπουλος να μην κάνουμε αλλαγές στο κράτος και μπορούμε αυτές τις αλλαγές να τις προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook