Ο ένοπλος που ευθύνεται για το θανάσιμο τραυματισμό επτά πολιτών και τον τραυματισμό άλλων τριών στο θρησκευτικό σχολείο Oikos του Όκλαντ αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία. Πρόκειται για τον 43χρονο πρώην μαθητή του σχολείου One Goh, που εντοπίστηκε σε σουπερμάρκετ στη γειτονική πόλη Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε στις αρχές.

Σε επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επίθεση στο θρησκευτικό ιδιωτικό σχολείο Oikos του Όκλαντ, σύμφωνα με το BBC. Ο ιερέας Jong Kim που ίδρυσε το θρησκευτικό σχολείο πριν από δέκα χρόνια υποστήριξε μιλώντας σε τοπικά Μέσα του Όκλαντ ότι ο δράστης ήταν πρώην σπουδαστής νοσηλευτικής.

Νωρίτερα, άνδρες της Αστυνομίας στη βόρεια Καλιφόρνια συνέλαβαν νεαρό που οπλοφορούσε ως ύποπτο για το μακελειό στο θρησκευτικό σχολείο στο Όκλαντ. «Πιθανός ύποπτος υπό κράτηση. Καμία άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» αναφέρεται σε ένα «τουιτάρισμα» αξιωματούχου της Αστυνομίας του Όκλαντ που αναπαρήγε το δίκτυο Skynews.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους τοπικών Μέσων δεν υπάρχει ακόμα η επιβεβαίωση ότι ο φερόμενος ως ύποπτος είναι όντως ο δράστης και για αυτό το λόγο οι έρευνες συνεχίζονται. Πλέον η δραστηριότητα της Αστυνομίας στους χώρους του θρησκευτικού σχολείου έχει περιοριστεί πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι χώροι του έχουν ελεγχθεί.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο χώρο στάθμευσης ενός κοντινού καταστήματος ενδυμάτων περίπου 80 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ανθρώπινα σώματα καλυμμένα με πλαστικά φύλλα έξω από το θρησκευτικό σχολείο, ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας υποστήριξε απλώς ότι υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, χωρίς να αναφέρεται σε ακριβή αριθμό. «Προτεραιότητά μας τώρα είναι να φροντίσουμε τους τραυματίες και να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα», υποστήριξε.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Highland είπε ότι τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν για νοσηλεία εκεί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος άνδρας σηκώθηκε σε μια τάξη για βελονισμό του ιδιωτικού θρησκευτικού σχολείου Oikos και άρχισε να πυροβολεί.

Τηλεοπτικά πλάνα της Αστυνομίας έδειχναν εικόνες από την εκκένωση των μαθητών ενώ άλλοι ένοπλοι αστυνομικοί λάμβαναν θέσεις γύρω από το σχολείο. Νωρίτερα, η Αστυνομία δήλωσε ότι ο ύποπτος μπορεί να είναι ασιατικής καταγωγής, που φορά μαύρα ή χακί ρούχα. Το θρησκευτικό σχολείο Oikos όπου συνέβη η πολύνεκρη επίθεση εξυπηρετεί κυρίως τον Κορεάτικο πληθυσμό του Όκλαντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook