Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Σχολικοί Αγώνες Ανατολικής Κρήτης 2011 που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν προχτές την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 που πραγματοποιήθηκαν στα Λινοπεράματα Γαζίου.

Η παρουσία περίπου 175 μαθητών και μαθητριών στους Αγώνες κατατάσσει τη συγκεκριμένη Διοργάνωση ως το μαζικότερο και ουσιαστικότερο αθλητικό γεγονός του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης. Μαθητές και μαθήτριες, χωρίς άγχος για τις επιδόσεις τους, ηλικίας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, από το Ηράκλειο μέχρι και την Ιεράπετρα, συμμετείχαν και απόλαυσαν ένα αθλητικό διήμερο, που θα τους μείνει αξέχαστο.

Ήταν μια συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Μαλεβιζίου, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και του Σωματείου «Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου», με τη στήριξη των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε τις πολλές συμμετοχές από το Νομό Λασιθίου, κυρίως από τον Άγιο Νικόλαο αλλά και από τη μακρινή Ιεράπετρα. Πραγματικά είναι εξαιρετική η συγκυρία της συνάντησης τόσων πολλών μαθητών από πολλά διαφορετικά μέρη του Ηρακλείου και Λασιθίου για να συναγωνιστούν με ευγένεια και ήθος σε μια μεγάλη Σχολική Διοργάνωση! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα απιδιά αλλά και στους γονείς που πρόθυμα διέθεσαν το Σαββατοκύριακο τους για αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά δεδομένα οι αγώνες κύλησαν απολύτως ομαλά, μέσα σε όμορφο κλίμα, εντός και εκτός αιθούσης των αγώνων, και από την προκριματική αυτή διαδικασία προκρίθηκαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ανατολική Κρήτη στους Παγκρήτιους Σχολικούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2010. Οι Παγκρήτιοι αγώνες θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων στο σπίτι του Πολιτισμού και στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης, στην Πλατεία Μικρασιατών, στο Ρέθυμνο.

Την αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία των αγώνων επιμελήθηκαν ο Έφορος Αγώνων της ΕΣΣΚ Στεφανάτος Χαράλαμπος, ως διευθυντής των αγώνων, ο Πρόεδρος της ΤΕΔ Κρήτης Παπαθανασίου Παναγιώτης, ως επικεφαλής διαιτησίας και υπεύθυνος κληρώσεων των αγώνων και οι διαιτητές Εμμανουηλίδης Κώστας, Λυράκης Σταύρος, Δημητριάδης Θοδωρής, Μαγουλιανός Γιώργος, Μυλωνάκης Γιώργος, Καδιάνης Ιάκωβος, Δεμερίδης Νίκος και Τόλιας Φώτης.. Όλοι ήταν άψογοι στα καθήκοντα τους και το αποτέλεσμα υπήρξε εξαιρετικό.

Τις απονομές των επάθλων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μαμουλάκης Κώστας, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μαλεβιζίου κ.κ. Αεράκης Γεώργιος και Κύρκος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ. Κρήτης κ.Παπαθανασίου Παναγιώτης και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. κ.Μαρής Γιάννης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook