Ο άνδρας που σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε άλλα τρία μέσα σε κολέγιο του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, είχε διατάξει τα θύματά του να στηθούν σε ένα τοίχο και τα εκτέλεσε εν ψυχρώ, το ένα μετά το άλλο, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο δράστης, ο Κορεάτης Όνε Γκο και πρώην φοιτητής στο κολέγιο, έπιασε όμηρο την υπάλληλο επί της υποδοχής και κατόπιν άρχισε να αναζητά κάποιον υπεύθυνο του ιδρύματος. Όταν όμως αντιλήφθηκε ότι αυτός που έψαχνε δεν βρισκόταν στο κτίριο, σκότωσε την υπάλληλο και κατόπιν επιτέθηκε σε έξι φοιτητές, έναν άνδρα και πέντε γυναίκες, που βρίσκονταν μέσα στην τάξη.
Μετά τη σφαγή, βγήκε από την αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι που βγήκε έξω και έφυγε με ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε ένα από τα θύματα. Τηλεφώνησε στους γονείς του και κατόπιν παραδόθηκε.


Οι έξι φοιτητές, ηλικίας 21-40 ετών, κατάγονταν από τη Νιγηρία, το Νεπάλ και την Κορέα.


Θα σας σκοτώσω όλους", φέρεται να τους είπε ο Γκο, προτού στήσει τα θύματά του στον τοίχο και τα εκτελέσει

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ABC ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο 43χρονος Γκο ήταν νευριασμένος με τη στάση των σπουδαστών και της διοίκησης του Πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι του είχαν φερθεί "άδικα" όταν φοιτούσε εκεί. "Πιστεύουμε ότι είχε κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και του ζήτησαν να φύγει από τη σχολή πριν από μερικούς μήνες", πρόσθεσε.

Η αστυνομία θα παραδώσει τα στοιχεία της έρευνάς της στις εισαγγελικές αρχές που θα αποφασίσουν αύριο αν και τι κατηγορίες θα ασκήσουν στον 43χρονο.

real.gr