Με το σύνθημα, «Θα συνεχίσουμε, θα επιμείνουμε, θα νικήσουμε» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να επιμείνει μέχρι τέλους στην συνεργασία των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Παράλληλα, με τη δήλωση ότι η δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η πολιτική συμμαχιών του κόμματος έχει δώσει τους πρώτους καρπούς, κάτι, που όπως σημείωσε, έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και το πείσμα, με στόχο να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε ως απάντηση στα Μνημόνια.

Η συγκέντρωση είχε άρωμα διεθνιστικής αλληλεγγύης καθώς ο κ. Τσίπρας πλαισιώνονταν από τους Π.Λοράν, γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τον Γκ.Γκίζι πρόεδρο της ΚΟ της Γερμανικής Αριστεράς και Φρ.Λούσα, εθνικό συντονιστή του Αριστερού Μπλοκ Πορτογαλίας, που με τα μηνύματα αλληλεγγύης που μετέφεραν από τις χώρες τους και την κατηγορηματική αντιμνημονιακή θέση τους, έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Α.Νταβανέλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον αντίκτυπο που έχει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους της ευρωπαϊκής αριστεράς, ενώ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το κίνημα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό το οποίο υπό το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» έχει ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Για την πολιτική συμμαχιών, θέμα στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είπε ότι χρειάζεται εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων.

Παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τις δυσκαμψίες κάποιων ηγεσιών, επιμένουμε ότι αυτή είναι η λύση και η προοπτική, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι η κυρία Παπαρήγα κάνει λάθος που αρνείται τη συνεργασία.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Τσίπρας ότι «και ο φίλος ο Φ.Κουβέλης αρνείται τη συνεργασία. Δυστυχώς κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία. Κάνει λάθος. Η αριστερά δεν έχει θέση σε κυβέρνηση μνημονίου. Εκτός αν πάψει να είναι Αριστερά».

Στόχος της αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι η ανατροπή όσων ετοιμάζουν για την επόμενη των εκλογών, δηλαδή νέα μέτρα που δεν κρύβουν καν.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιανομή του πλούτου και για την ανάπτυξη και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς, δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους κατόχους οφ σορ εταιριών, στους καταθέτες των τραπεζών της Ελβετίας, στους μεγαλοεφοπλιστές που δε πληρώνουν φόρους και μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους αλλά θέλουν να έχουν τις βίλες τους στην Ελλάδα, στην εγχώρια διαπλοκή που κυβέρνησε τόσα χρόνια την Ελλάδα: το πάρτι τελείωσε. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό».

 

in.gr