Με απόντες τους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη τους για όσα διαδραματίστηκαν λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, με τροχαίο ατύχημα που δήλωσαν ότι είχαν οι δύο ολυμπιονίκες.

Παρότι το δικαστήριο είχε διατάξει για δεύτερη φορά την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους για να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις, ούτε σήμερα προσήλθαν. Όπως είπαν, οι συνήγοροι τους, η Κατερίνα Θάνου θα προσέλθει και θα δώσει τις εξηγήσεις της, όταν έρθει η ώρα της απολογία της. Όσο για τον Κώστα Κεντέρη, σοβαροί λόγοι υγείας της συζύγου του, τον κρατούν μακριά απ’ την Ελλάδα και τον υποχρεώνουν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν το πρωί δύο γιατροί νευροχειρούργοι που ήταν και οι τελευταίοι μάρτυρες στη διαδικασία. Οι γιατροί κατέθεσαν πως ήταν ορθή η επιλογή των συναδέλφων τους στο ΚΑΤ να κρατήσουν για νοσηλεία τους αθλητές, αφού, όπως είπαν, ακόμη και στις περιπτώσεις των ασυμπτωματικών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, οι ασθενείς θα πρέπει να νοσηλεύονται προληπτικά. Η δίκη διακόπηκε για τις 8 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει ανάγνωση εγγράφων ενώ ενδεχομένως ν’ αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Εκτός από τους δύο αθλητές κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο προπονητής Χρ. Τζέκος και επτά γιατροί του ΚΑΤ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook