Με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις μπορούμε να προσεγγίσουμε την αγορά του Λιβάνου για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Κρήτης, όπως επίσης να προσελκύσουμε τουρισμό από την συγκεκριμένη χώρα, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος ολοκλήρωσε το διήμερο ταξίδι του στην Βυρηττό.

Ο Περιφερειάρχης που επισκέφθηκε τον Λίβανο μαζί με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, είχε συναντήσεις με τρείς Υπουργούς της Λιβανικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα τους Υπουργούς Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τηλεπικοινωνιών.

«Στόχος αυτών των επαφών ήταν να ανοίξουμε την αγορά του Λιβάνου στα Κρητικά προϊόντα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι πύλη εισόδου και για τις υπόλοιπες Αραβικές χώρες της περιοχής. Παράλληλα επιδιώκουμε να προσελκύσουμε τουρισμό από εκεί, και έχουμε τις δυνατότητες να το καταφέρουμε» δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε γνωστό ότι το επόμενο τρίμηνο πρόκειται να επισκεφθεί το νησί μας επιχειρηματική αντιπροσωπεία του Λιβάνου προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα μας-αγροτικά και κτηνοτροφικά-όπως επίσης ο τουρισμός μας.

«Κατά την διάρκεια των συναντήσεων μας οι Υπουργοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εισαγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και αρωματικών φυτών. Σε αυτές τις συναντήσεις πρόσφερε σημαντική βοήθεια η πρεσβεία μας εκεί αλλά και ο εμπορικός ακόλουθος» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Εξάλλου ανακοίνωσε ότι από 17 έως 20 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης Κιέβου που θα συνοδεύεται από Ουκρανούς επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων.

Τέλος στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να επισκεφθούν το νησί μας οι εκπρόσωποι μεγάλων Κινεζικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να κλείσουν συμφωνίες για την αγορά Κρητικού ελαιολάδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook