Γέφυρα σωτηρίας για τη διάσωση ενός ανήλικου στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Νήσος Χίος, την ώρα που αυτό έπλεε ανοικτά της Άνδρου.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου ήταν και ένας ανήλικος ηλικίας 8 ετών ο οποίος πρόσφατα είχε χειρουργηθεί στο κεφάλι. Παρά όμως τις συστάσεις των ιατρών να πραγματοποιεί ταξίδια μόνο με αεροπλάνο, η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Έτσι λίγο μετά τις 2:30 το πρωί, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπεύθυνης της εταιρείας κυρίας Ρήγα, ο ανήλικος παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος. Οι γιατροί του πληρώματος αλλά και ακόμα δύο επιβάτες που έφεραν την ιατρική ιδιότητα απεφάνθησαν ότι ο νεαρός έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να διασωληνωθεί.

Έτσι στις 04:30 τα ξημερώματα ο πλοίαρχος του \”Νήσος Χίος\” που εκτελούσε το δρομολόγιο Χίος – Πειραιάς, ζήτησε τη βοήθεια του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Αμέσως απογειώθηκε από τη Χίο το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα το οποίο έσπευσε στο πλοίο και με τη χρήση γάντζου και καλαθιού μετέφερε τον ανήλικο μαζί με τη μητέρα του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με την εταιρική ενημέρωση ήδη ο 8χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα, ενώ η υγεία του συνεχώς καλυτερεύει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook