Ο υπουργός Εμπορίου πρόκειται να επισκεφθεί την επαρχία Φουκούι, όπου βρίσκεται το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Kansai Electric Power Co., τις αμέσως προσεχείς ημέρες για να ζητήσει την έγκριση των τοπικών αρχών ώστε να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι αντιδραστήρες αρ. 3 και αρ. 4, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Yomiuri.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα, ο υπουργός Εμπορίου Γιουκίο Εντάνο, που είναι αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, και δύο ακόμα υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα για να αποφασίσουν σχετικά με την επανέναρξη των αντιδραστήρων, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο συγκεκριμένοι αντιδραστήρες είναι οι πρώτοι που πέρασαν στους ελέγχους αντοχής που ζήτησε η κυβέρνηση και έγιναν με προσομοίωση σε υπολογιστές.

Όλοι πλην ενός από τους συνολικά 54 αντιδραστήρες έκλεισαν για συντήρηση ή λόγω των ανησυχιών για την ασφάλειά τους μετά την πυρηνική καταστροφή τον Μάρτιο του 2011 στην Φουκουσίμα, και διατυπώνονται ανησυχίες για έλλειψη ενέργειας το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ανησυχούν, να ξαναρχίσει η λειτουργία των αντιδραστήρων.

Για να δοθεί το πράσινο φως γι\’ αυτό χρειάζεται η έγκριση των αυτοδιοικήσεων άλλων δύο γειτονικών επαρχιών, που επίσης εκφράζουν ανησυχίες και ενστάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook