(Τελευταία ενημέρωση:22:38)

Δύο αστυνομικοί 22 και 23 ετών σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών ανδρών της ομάδας της ΔΙΑΣ με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού . Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στη συμπλοκή είναι συνολικά τέσσερις, δύο εξ αυτών θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν ελαφρότερα κατάγεται απο το Ρέθυμνο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν σε συμπλοκή με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, οι οποίοι νωρίτερα φέρονται να είχαν ληστέψει περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με άλλους συναδέλφους τους έλαβαν σήμα να κινηθούν προς τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, όπου είχε σημειωθεί νωρίτερα η ληστεία και να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβαίνοντες.

Το όχημα ήταν κλεμμένο και άμεσα οι αστυνομικοί το εντόπισαν και άρχισαν να το καταδιώκουν. Σε παράδρομο της λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, το αυτοκίνητο σταμάτησε, δύο εκ των επιβατών κατέβηκαν, στόχευσαν εναντίον των αστυνομικών πιθανότατα με Καλάσνικοφ και πυροβόλησαν.

Αποτέλεσμα ήταν τέσσερις αστυνομικοί να τραυματιστούν, απο τους οποίους οι δύο έχασαν την μάχη για την ζωή καθώς υπέκυψαν στα βαρύτατα τραύματά τους, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Μετά την επίθεση προς τους αστυνομικούς οι δράστες κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το αυτοκίνητο των κακοποιών εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Παλαιολόγου στο Ρέντη. Μέσα στο όχημα βρέθηκε οπλισμός, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλιστική εξέταση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής είχε προγραμματισμένο δείπνο με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι στην Άγκυρα το οποίο διακόπηκε.

Αμέσως ο κ. Παπουτσής μετέβη στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα όπου είχειανοιχτή επικοινωνία με τον υφυπουργό Μ.Όθωνα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.Λ.Οικονόμου προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών και την υγεία των τραυματιών.

Οι κ.κ. Όθωνας και Οικονόμου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Γρ.Τασούλας βρίσκονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προκειμένου να έχουν άμεση ενημέρωση από τους γιατρούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, από την Αγκυρα, με αεροσκάφος που του παραχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, ακυρώνοντας συνάντηση που θα είχε την Τετάρτη με τον κ. Αταλάι.

Σε δήλωσή του από την Άγκυρα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα.

«Είτε οι δράστες προέρχονται από το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, είτε από το χώρο της τρομοκρατίας έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίματος» είπε ο κ. Παπουτσής στη ΝΕΤ.
«Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα μέχρι να βρεθούν όλες οι ενδείξεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

«Μέχρι τότε όμως εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για αυτό το έγκλημα. Γιατί είναι έγκλημα αυτό το οποίο συνέβη. Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Και φοβάμαι ότι κινδυνεύουν και όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη τους για την προστασία των πολιτών» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

(Οι φωτογραφίες είναι από το protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook