Φουρτούνα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προκαλεί η πρόθεση της γερμανο-αραβικής Διοίκησης για επιβολή στους εργαζομένους εκ περιτροπής εργασία μια (1) ημέρα την εβδομάδα!

Η πρωτοφανής εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων. \”Το μέτρο αυτό είναι άδικο, ανεδαφικό, ανέφικτο, ανεύθυνο και ανεφάρμοστο σε μια εταιρεία βαριάς βιομηχανίας, έντασης εργασίας με εξειδίκευση\”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τους εργάτες στο ναυπηγείο \”Το μέτρο είναι διαλυτικό, καταστροφικό και επικίνδυνο, για την εταιρεία, τους εργαζόμενους και για τα προς εξέλιξη έργα Υποβρυχίων που τόσο έχει ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό και έχουν πληρωθεί από το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού\”.

 Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία κάνουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων στο πλαίσιο στάσης εργασίας.

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστό το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Μεσογείων προς την Αθήνα. 

 Επισημαίνεται ότι το 2010 τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης μεταβιβάστηκαν από την γερμανική Thyssen Krupp στην ιδιοκτησία του Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά.

 Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνέχισε να αποπληρώνει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το πρόγραμμα των υποβρυχίων τύπου 214 και έχει ήδη παραλάβει το πρωτότυπο σκάφος \”Παπανικολής\”, το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ακόμη λάβει κανένα από τα άλλα τρία υποβρύχια ομοίου τύπου αφού απομένουν κάποιες εργασίες και κυρίως η ολοκλήρωση των δοκιμών παραλαβής εν όρμω και εν πλω.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των ναυπηγείων πιέζει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις οικονομικές αξιώσεις της που υπερβαίνουν τα 100 εκατ.ευρώ προειδοποιώντας ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να διατηρήσει τις 1200 θέσεις εργασίας στο Σκαραμαγκά.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook