Ειδικά σχέδια δράσης, ήτοι, αντεγκληματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση ληστειών, ζωοκλοπών-ζωοκτονιών, κλοπών διαρρήξεων, του νόμου περί όπλων, προστασίας ανηλίκων, ναρκωτικών, αλλά και συγκρότησης κλιμακίων γενικών και ειδικών αρμοδιοτήτων για τη διενέργεια καθημερινά αστυνομικών ελέγχων εφαρμόζονται στην περιοχή της Μεσαράς και του Τυμπακίου όπως απαντά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Οικονόμου, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην περιοχή της Μεσαράς και ειδικότερα του Τυμπακίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Οικονόμου στην απάντησή του προς τον Βουλευτή,

σημαντική είναι επίσης η συμβολή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς και της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης καθώς και των άλλων Ειδικών Ομάδων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας – Ομάδες Πρόληψης Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) στη Μεσαρά.

Επιπλέον, διενεργούνται τακτικά γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι (εξορμήσεις) με θετικά αποτελέσματα.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα στο Τυμπάκι σημειώνεται ότι κατά το έτος 2011 και το πρώτο δίμηνο του 2012 οι ληστείες και οι κλοπές–διαρρήξεις κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής. Το 2011 διαπράχθηκαν 2 ληστείες και 38 κλοπές–διαρρήξεις ενώ το πρώτο δίμηνο του 2012, 9 κλοπές –διαρρήξεις.

Σε ότι αφορά την πρόσφατη ληστεία σε βάρος αλλοδαπών στην περιοχή των Μοιρών, που έλαβε χώρα την 16-02-2012 και ώρα 20:50 υπογραμμίζεται, ότι ομάδες 10 ατόμων υπήκοοι Πακιστάν εισήλθαν σε κατοικία, όπου διέμεναν 3 ομοεθνείς τους στο δημοτικό διαμέρισμα Μοιρών και με τη χρήση βίας, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ακολούθως, με τη χρήση σιδηρολοστού και μαχαιριού, που έφερε ο ένας εκ των δραστών, προκάλεσαν σημαντικές βλάβες σε δύο από τους παθόντες και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική πράξη αυτή καταγγέλθηκε την 17-03-2012 και ώρα 19:25 , στο Α.Τ Μοιρών και στις 21.00 της ίδιας ημέρας συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών, ενώ οι αναζητήσεις για τους άλλους συνεχίζονται.

Τέλος, στις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες δόθηκαν εντολές και οδηγίες εντατικοποίησης των ενεργειών, ενεργοποίησης προσωπικού και αξιοποίησης διαθέσιμων μέσων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων αστυνόμευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook