Την Παρασκευή 30 Μαρτίου οι φοιτητές και φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης Λιονάκη Ελένη, Κανταρζής Μιχάλης, Λιάκου Γεωργία, Μεσαρίδης Μάριος και Hodaj Klodian επισκέφτηκαν το Παράρτημα του ΣΔΕ Χανίων στο Καστέλι Κισσάμου και πραγματοποίησαν παρουσίαση του πρότζεκτ “Toybox”.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, υλοποιημένο από τους φοιτητές στα πλαίσια του μαθήματος «Προσαρμόσιμη Αρχιτεκτονική» του καθηγητή Σωκράτη Γιαννούδη, αποτελεί μια πρόταση ψυχαγωγίας στον αστικό χώρο με σκοπό την καταπολέμηση της αποξένωσης και της απομόνωσης των χρηστών του διαδικτύου.

Ο υψηλός σχεδιασμός των «παιχινιδόκυβων» και οι δυνατότητές τους παρουσιάστηκαν στους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστελίου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους φοιτητές. Πραγματοποιήθηκε επίσης, συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη της επικοινωνίας, τη δυναμική της τεχνολογίας στον τομέα της ψυχαγωγίας και τους κινδύνους της κοινωνικής απομόνωσης των χρηστών του διαδικτύου. Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιήθηκε συμπληρωματικά ως προς τη θεματική ενότητα «Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και αστικός χώρος» του μαθήματος ελληνικού γραμματισμού που επιμελείται η φιλόλογος του ΣΔΕ Κισσάμου Στρατινάκη Μαρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook