Η ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου, κινητοποίησε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων οι οποίοι όμως επιλέγουν να προσφύγουν στα ειρηνοδικεία με τη συμβολή των καταναλωτικών ενώσεων.

Έτσι οι οργανώσεις καταναλωτών συλλέγουν αιτήσεις και ετοιμάζονται για μαζικές προσφυγές.

Ανησυχία προκαλεί η ενδεχόμενη συμφόρηση στο αρμόδιο για την υποδοχή των αιτήσεων τμήμα Εκούσιας Δικαδικασίας.

Πράγματι, στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και παρά την προετοιμασία, που έγινε στο Τμήμα Εκούσιας Δικαδικασίας, με την τοποθέτηση τεσσάρων υπαλλήλων για παραλαβή των επίμαχων αιτήσεων, τρεις μόνον αιτήσεις είχαν υποβληθεί έως αργά προχθές, Τρίτη.

Οι τρεις πολίτες, που προσέφυγαν, έλαβαν δικάσιμο για την εκδίκαση των αιτήσεών τους τον Μάιο, ώστε να δοθεί το περιθώριο των δυόμιση μηνών για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αντίστοιχα, «μουδιασμένη» δραστηριότητα παρουσιάζεται και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ σε εκείνο της Πάτρας δεν έχει γίνει ακόμη προσφυγή.

Σε όλα τα Ειρηνοδικεία, ωστόσο, παρατηρείται καθημερινά προσέλευση δεκάδων πολιτών, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να παραλάβουν το ειδικό έντυπο, που κατατοπίζει περί την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook