Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι «λυπάται βαθύτατα» για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα.

«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ο Ράις έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την αυτοκτονία και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Σε ερώτηση για την αβεβαιότητα που προκαλείται από την άνοδο των πολιτικών κομμάτων διαμαρτυρίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναγνώρισε την ανάγκη να δούμε τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία για τη χώρα.

«Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Τζέρις Ράις.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή ενόψει αυτών» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.