Διπλή χαρά υπήρξε την Πέμπτη για τις Μικτές ομάδες της Περιφέρειας Κρήτης, που πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στο Φάιναλ-Φορ του Ενωσιακού πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει στη Λεπτοκαρυά Κατερίνης από τη Δευτέρα του Πάσχα (16/4) έως και την Παρασκευή (20/4).
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι οι Παίδες επικράτησαν με 2-0 και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση στην τελική φάση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λεμονιάς, που άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 3\’ μετά από μπαλιά του Σκευοφύλαξ και το… έκλεισε στο 72\’ με κοντινό πλασέ μετά από αδράνεια της άμυνας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί και είχαν δύο δοκάρια, με τον Καράγιωργα (27\’) και τον Πλέγα (67\’), ο οποίος \”έκλεψε\” και στο δεύτερο παιχνίδι τις εντυπώσεις.
Διαιτητής ήταν η Κασκαντήρη (Χατζής-Τζωρτζάκος) από τη Δυτική Αττική.

11η Περιφέρεια (Βαγγέλης Κουτσάκης): Παναγιώτου, Σκευοφύλαξ (74\’ Σφακιωτάκης), Βασιλάκης, Πάτας, Στεφανίδης, Πηρουνάκης, Λυδάκης, Επιτροπάκης (68\’ Καραντωνάκης), Λεμονιάς, Κοντορινάκης, Ζερβαλάκης (56\’ Δασκαλάκης).

Στον πάγκο έμειναν οι Νικηφόρος, Κουράκης, Κοκκινάκης,  Χνάρης.

8η Περιφέρεια (Σταύρος Μπόμπολας): Λαχανάς, Παπαπέτρου, Κουνάβης (58\’ Ρουμπάτος), Κονίδας, Σουρανής, Πλέγας, Γκουβέρος (71\’ Κατηφόρης), Καράγιωργας, Φραντζής, Αντζουλάς, Καλογερόπουλος (41\’ Παναγιωτόπουλος).
Στον πάγκο οι: Καψάσκης, Μπελτσώνιας, Δασκαλόπουλος, Τσαβαλάς.

Τρομερή ανατροπή για Νέους και… θρίλερ στην παράταση

Για την ομάδα Νέων τα πράγματα φάνταζαν πιο δύσκολα λόγω του 4-0 στον πρώτο αγώνα με την 9η Περιφέρεια, αλλά τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων έδιναν πρόκριση στην Κρήτη ακόμα και με νίκη με 2 γκολ διαφορά.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Κουτσάκη μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και με παθιασμένη εμφάνιση κατάφεραν να καλύψουν την ήττα του πρώτου αγώνα, με το τελικό 4-0 να στέλνει τις ομάδες στην παράταση.

Εκεί εξελίχθηκε ένα… θρίλερ, αφού κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά αν προκρίνονταν και οι δύο ομάδες με το σκορ του 90λέπτου ή η Κρήτη έπρεπε να μην δεχθεί στην παράταση από 3 γκολ και πάνω για να βρεθεί στην τελική φάση.

Τελικά απ\’ ότι φάνηκε οι γηπεδούχοι δεν πλήρωσαν το… σύστημα με τα 2 γκολ της 9ης Περιφέρειας στο έξτρα 30λεπτο να δίνουν την πρόκριση στην Κρητική Περιφέρεια σαν καλύτερη 2η των αγώνων της γ\’ φάσης.

Στο 13\’ με ιδανική εκτέλεση φάουλ ο Ξημεράκης άνοιξε το σκορ, ενώ στο 32\’ από φάουλ του Τσομπανάκη ο Γκέκας με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Στην επανάληψη γρήγορα η Κρήτη έκανε το 3-0, με τον προωθημένο Λουμπάκη στο 52\’ να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Σταμέλου και με δυνατό σουτ να σκοράρει, ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαριτάκης με κεφαλιά από γύρισμα του Χρυσοφάκη έκανε το 4-0, που παραλίγο να… στοιχίσει στους Νέους της 11ης Περιφέρειας στην παράταση, αφού αν έμενε το 3-0 με βάση το σύστημα θα ερχόταν η πρόκριση και πάλι ως καλύτερη δεύτερη ομάδα αλλά χωρίς το άγχος της ημίωρης παράτασης (!!!).

Στην παράταση ο Καπερώνης (100\’) και ο Χαρίτος με μακρινό φάουλ (103\’) μείωσαν στο τελικό 4-2, με τον Χανιωτάκη να \”κρατάει\” την πρόκριση στο πλασέ του Καπερώνη στο 107\’.

Η Ε.Π.Σ. Χανίων πήρε άριστα στην οργάνωση των αγώνων αλλά και στη φιλοξενία των αποστολών της 8ης και της 9ης Περιφέρειας, στις οποίες προσέφερε αρκετά αναμνηστικά ενώ υπήρξε στο περιθώριο των αγώνων και πλούσιο φαγοπότι.

11η Περιφέρεια (Βαγγέλης Κουτσάκης): Χανιωτάκης, Καρβελάς, Σπηλιωτάκης, Χαραλαμπάκης (81\’ Κουράκης), Λουμπάκης, Ξημεράκης, Ντεντάκης (58\’ Χρυσοφάκης), Ν. Χαλκιαδάκης, Μ. Χαλκιαδάκης, Γκέκας, Τσομπανάκης (87\’ Μπαριτάκης).

Στον πάγκοι οι Κλίνης, Τσίτας, Κασωτάκης, Καζαντζής.

9η Περιφέρεια (Πολ Χατζόπουλος): Σταμέλος, Αλεξανδρόπουλος, Φλώρος, Κρίκας, Κότσαλης, Χατζησοφρωνίου, Γογωνάς, Ντονάς (46\’ Μαρούδας), Τσατσόπουλος (86\’ Καπερώνης), Χαρίτος, Πετρόπουλος (61\’ Κρητικός).

Στον πάγκο έμειναν οι Μανδρώνης, Ξενούλης, Τραϊφόρος, Κουκούτσης. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook