Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις προετοιμασίες της εκτόξευσης εκ μέρους της Βόρειας Κορέας πύραυλου που κατά την επίσημη εκδοχή θα θέσει σε τροχιά μη-στρατιωτικό δορυφόρο, επισημαίνει το Πεντάγωνο ενόψει της εκτόξευσης.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά ακόμη ότι στην πραγματικότητα θα πρόκειται για εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Η Πιονγιάνγκ έχει ανακοινώσει ότι η εκτόξευση θα γίνει μεταξύ 11 και 16 Απριλίου.

Ο πύραυλος θα κατευθυνθεί προς τα νότια, τις Φιλιππίνες και την  Ινδονησία, αντίθετα με άλλες δοκιμές κατά τις οποίες η εκτόξευση έγινε προς τα ανατολικά, δηλαδή πάνω από την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι στις 15 Απριλίου θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του βορειοκορεατικού καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατέρα και παππού αντίστοιχα των διαδόχων του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την ίδια ώρα η χώρα εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Χουιτσόν, το οποίο αναμένεται να λύσει - έστω και κατά ένα μέρος- το μεγάλο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

in.gr