H ρωσική Gazprom Neft εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τα Ελληνικά Πετρέλαια, που βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Αλεξάντερ Ντικόφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Eξετάζουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε» την εταιρεία», είπε.

Η Gazprom Neft είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας.

«(Τα ΕΛΠΕ) έχουν δύο αξιόλογες μονάδες συγκριτικά υψηλής δυναμικότητας και αρκετά μεγάλου διυλιστικού βάθους», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλος, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει τον Μάιο.

Στο Ταμείο έχει μεταβιβασθεί το ποσοστό του Δημοσίου (35,477%) από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν το 2011 στα 114 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 10% σε 9,308 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο ρωσικός κολοσσός της Gazprom έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση οτυ ομίλου ΔΕΠΑ.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (εκδήλωση ενδιαφέροντος) συγκέντρωσε συνολικά 17 υποψηφίους από 12 χώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και των ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook