Τις ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ενοικιαζόμενων οχημάτων επισημάνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο κ. Αλίφιεράκης τονίζει ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν μόνο τους θερινούς μήνες, παρόλα αυτά υπόκεινται σε κανονική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούνται να καταβάλλουν ακέραιο το ποσό που αντιστοιχεί ετησίως στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

Πρόκειται για οχήματα, υπογραμμίζει, τα οποία το υπόλοιπο διάστημα του έτους παραμένουν ακινητοποιημένα σε χώρους στάθμευσης (τους οποίους κατέχουν υποχρεωτικά οι εν λόγω επιχειρήσεις) ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες καταθέτουν τις πινακίδες στις αρμόδιες ΔΟΥ για όσο χρόνο η επιχείρηση βρίσκεται σε αδράνεια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ζητάει από τον Υπουργό να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων των εποχιακών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δικύκλων και αυτοκινήτων, έτσι ώστε να βαρύνονται μόνο με τα αναλογούντα τέλη την περίοδο λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook