Η πρώτη αντίδραση στο προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, για επιστροφή στο Κίνημα όσων «αποδέχονται το πολιτικό μας πλαίσιο» ήρθε από την Βάσω Παπανδρέου.

«Παραμένω στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως έχω διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα μας και σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας» είπε η κυρία Παπανδρέου στο Mega.

Θετική στην πρόσκληση εμφανίστηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε» αναφέρει ανακοίνωσή της.

«Όπως αγωνίσθηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια για ένα ισχυρό και ενωμένο ΠΑΣΟΚ και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία συστρατεύομαι: Για τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Για την υλοποίηση ενός προοδευτικού σχεδίου για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Για μια αυτοδύναμη και ισότιμη Ελλάδα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Ως τη Μ.Τετάρτη τα ψηφοδέλτια

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος, εν όψει των εκλογών.

Τη βασική αυτή οδηγία διαβίβασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλης Αργύρης, μετά την ομιλία του Προέδρου του Κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.