Η κυβέρνηση της Κούβας σταμάτησε τις αργίες για θρησκευτικές γιορτές μετά το 1959, χρονιά που ανέλαβε την εξουσία ο Φιδέλ Κάστρο.

Μετά από μισό αιώνα οι Κουβανοί γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή, αναφέρει χαρακτηριστικά το newsit.gr. Οι καμπάνες ηχούσαν από τις ρωμαιοκαλθολικές εκκλησίες σε όλο το μήκος και το πλάτος της Αβάνας, ενώ οι ντόπιοι είχαν όλο το χρόνο να συμμετάσχουν στη μνήμη της άγιας ημέρας, καθώς είχε δοθεί επίσημη αργία από τις δουλειές τους.

Η αργία δόθηκε μετά από επιθυμία του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος είχε πριν από λίγες ημέρες επισκεφθεί την Κούβα. ΟΙ δρόμοι στις γειτονιές ήταν ερημικότεροι απ΄ότι συνήθως, καθώς μονάχα μια εκατοστή άνθρωποι – μεταξύ των οποίων και τουρίστες – βρέθηκαν κοντά στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό.

Μετά το 1959,οπότε ανέλαβε την εξουσία ο Φιντέλ Κάστριο η  κυβέρνηση της Κούβας σταμάτησε τις αργίες για θρησκευτικές γιορτές .

Η αργία των Χριστουγέννων επανήλθε το 1998, μετά από επθυμία του πάπα Παύλου ο οποίος είχε επισκεφθεί τη χώρα, ενώ φέτος επανήλθε η αργία της Μεγάλης Παρασκευής μετά από επιθυμία του πάπα Βενέδικτου που επισκέφθηκε την Κούβα. Απομένει να αποφασίσει η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο εάν η Μεγάλη Παρασκευή θα καθιερωθεί ως αργία από τώρα και στο εξής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook