Να κλείσει «το παράθυρο» της καταστρατήγησης του μέτρου των αποδείξεων που άνοιξε η εφαμογή της φοροκάρτας επιχειρεί τώρα το υπουργείο οικονομικών και με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παντελή Οικονόμου επιβάλλεται πλέον να μπαίνει σφραγίδα στις αποδείξεις που εκδίδονται, όταν ο καταναλωτής δίνει την κάρτα του για να καταχωρηθεί συναλλαγή.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο για να μην μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν φοροκάρτα να δωρίζουν σε άλλους την έντυπη απόδειξη , προκειμένου και οι δύο φορολογούμενοι να ωφελούνται φορολογικά εμφανίζοντας την ίδια δαπάνη στην εφορία.

Έτσι η απόδειξη θα «ακυρώνεται» με σφραγίδα, εκτός εάν οι καταστηματάρχες αλλάξουν το λογισμικό στο μηχάνημα έκδοσης των αποδείξεων για να εκτυπώνεται αυτόματα πάνω σε αυτήν η ένδειξη που θα δείχνει ότι ήδη καταχωρήθηκε η απόδειξη στην φοροκάρτα.

Με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προβλέπεται ότι από δω και στο εξής :

Τις αποδείξεις λιανικής πώληση ή παροχής υπηρεσιών, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην «Κάρτα Αποδείξεων» πρέπει να τίθεται, κατά την έκδοση τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.

Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη, θα τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό εφόσον είναι τεχνικά δυνατό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook