Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα  Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αυξημένα μέτρα  τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

\”Τα μέτρα αρχίζουν σταδιακά το Σάββατο, (07/04/2012) και θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, με ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό διάστημα από 13 έως 16 – 04 – 2012. 

Συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Εφίσταται η προσοχή των οδηγών για τη σωστή οδική συμπεριφορά και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

α) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

β) να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., αποφεύγοντας ιδιαίτερα :

•Την οδήγηση σε κατάσταση μέθης

•Το αντικανονικό προσπέρασμα – είσοδο  στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

•Την παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής

•Την παραβίαση προτεραιότητας ή φωτεινής σηματοδότησης

γ) να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και

δ)  σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι η χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος για τα παιδιά στα αυτοκίνητα, καθώς επίσης η χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων, πέραν από υποχρέωση των οδηγών, μειώνει τις συνέπειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς για τα σημεία του οδικού δικτύου που μπορούν να χαρακτηρισθούν ως επικίνδυνα, λόγω της διαμόρφωσης – κατάστασης του δρόμου και της συχνότητας τροχαίων ατυχημάτων που είναι:

•Σημεία που η Εθνικές οδοί διέρχονται από κατοικημένες περιοχές ( Γούβες – Μάλια – Χερσόνησος – Αγία Βαρβάρα κ.λ.π.).

•Από Εσταυρωμένο (Φανάρια ΠΑ.Γ.Ν.Η.) έως Αγία Βαρβάρα – Εκτέλεση  έργων.

•Από Διασταύρωση Αμπελούζου έως είσοδος Καπαριανών

•Από Μοίρες έως Τυμπάκι.

•Από ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου έως Διασταύρωση Πεζών-Πύργου-Βιάννου.

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και πράττουμε αναλόγως,  η ευχή « Καλό Πάσχα » και αναίμακτη η εορταστική περίοδος θα γίνει πραγματικότητα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook