Ως πρωταγωνιστής της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, υπήρξε ο πιο επιτυχημένος ως προς τη μορφή του Ιησού ηθοποιού.

Ωστόσο, αν και θα περίμενε κάποιος ότι μετά την υπερπαραγωγή του Τζεφιρέλι ο Πάουελ θα έχει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ, δεν συνέβη αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ο Βρετανός ηθοποιός μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες. Αν και έκανε προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ, οι περισσότεροι σκηνοθέτες διστάζουν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».

\"\"

Σήμερα είναι 68 χρονών, παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο. Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο που του άλλαξε τη ζωή δήλωσε: «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία».

Μιλώντας για τον ρόλο του ο Πάουελ πρόσθεσε: «Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί».

Θεωρώντας και ο ίδιος ότι αυτός ήταν ο ρόλος ζωής συμπληρώνει: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook