Δώρο για την επέτειο του γάμου του Καρόλου με την Καμίλα έκανε η Ελισάβετ στη νύφη της, δείχνοντας, ύστερα από επτά χρόνια, την επιδοκιμασία της… Έτσι, η βασίλισσα απέδωσε στην Καμίλα τον τίτλο της Κυρίας του Μεγάλου Σταυρού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, την ύψιστη τιμή που μπορεί να αποδώσει η Ελισάβετ.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 9 Απριλίου του 2005 ύστερα από μία αμφιλεγόμενη σχέση επί δεκαετίες. Η Καμίλα, λόγω αυτής της σχέσης της με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, ήταν για πολλά χρόνια το μαύρο πρόβατο καθώς υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του αγαπημένου της με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το παράσημο του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος είναι προσωπικό δώρο της βασίλισσας αντίθετα με άλλα που αποδίδονται από την Ντάουνινγκ Στριτ. Το Τάγμα ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1896 από τη Βασίλισσα Βικτώρια ως τρόπο να ανταμείψει ξεχωριστά τις υπηρεσίες πρoς εκείνη. Με τον τίτλο της Μεγάλης Κυρίας (Grande Dame) θα μπει στη λίγκα των γυναικών που έχουν τιμηθεί, όπως η πριγκίπισσα Άννα, η Κόμισα του Έσσεξ και η Δούκισσα του Γκλούσεστερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook