Εκατοντάδες ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες, λίστες επιβατών και μελών του πληρώματος του Τιτανικού δημοσίευσε η ιστοσελίδα Ancestry.co.uk, με αφορμή την 100ή επέτειο από το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεανίου.

Η ιστοσελίδα Ancestry.co.uk, που ειδικεύεται στις γενεαλογικές έρευνες, προσφέρει επίσης τα αρχεία των ταξιδιωτών που επιβιβάστηκαν στον Τιτανικό στο Σαουθάμπτον (Αγγλία), και το Κουίνσταουν (σήμερα Κομπ στην Ιρλανδία), δεν περιλαμβάνει όμως εκείνα των επιβατών που πήραν το πλοίο από το Χερβούργο (Γαλλία). Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν τα ονόματα, τις ηλικίες και τα επαγγέλματα των εν λόγω επιβατών, καθώς και στοιχεία για το πλήρωμα.

Ο ιστότοπος δημοσιεύει επίσης τις διαθήκες του Έντουαρντ Σμιθ, καπετάνιου του Τιτανικού και των αμερικανών επιχειρηματιών Μπέντζαμιν Γκούγκενχαϊμ και Τζον Τζέικομπ Άστορ οι οποίοι έχασαν η ζωή τους όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου του 1912.

Τα έγγραφα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα δωρεάν έως τις 31 Μαΐου, περιλαμβάνουν επίσης φωτογραφίες αρχείου, στοιχεία για τα 328 πτώματα που βρέθηκαν στην θάλασσα και έναν κατάλογο των επιβατών που έδωσε το «Καρπάθια», το υπερωκεάνιο που έσπευσε σε βοήθεια των ναυαγών του Τιτανικού και περισυνέλεξε σχεδόν όλους τους επιζώντες.

«Πολλές οικογένειες μπορεί να έχουν ακούσει φήμες ότι είχαν έναν πρόγονο που επέβαινε στον Τιτανικό, ορισμένοι μπορεί να έχουν χάσει τις αποδείξεις γι αυτό.Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα επιτραπεί στο κοινό να έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτά τα πολύτιμα δεδομένα», δήλωσε η Μίριαμ Σίλβερμαν, υπεύθυνη της ιστοσελίδας.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νέας Γης στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, μετά την πρόσκρουση του σε παγόβουνο τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλιου του 1912. Περίπου 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού και περίπου 700 διασώθηκαν.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook