Την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές εξέφρασαν σε συνεντεύξεις τους ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ.Ραγκούσης, που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές, απάντησε πως «αναμένει την απόφαση των οργάνων» στα σενάρια που τον θέλουν εκτός εκλογικής μάχης λέγοντας πως θέλει να θέσει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου -που είναι εκτός της σημερινής σύνθεσης της Βουλής, έχοντας εκλεγεί το 2007 ευρωβουλευτής πριν παραιτηθεί το 2009 για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών- είχε εκλεγεί το 2007 στην Κοζάνη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου τη δεδομένη στιγμή για την επιβίωση της χώρας.

«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Προδοσία θα ήταν η χώρα να επτώχευε», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να «κοπεί» από τις εκλογικές λίστες, τόνισε ότι «έχω ζητήσει το αυτονόητο, να κριθώ από τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει πάγος στις σχέσεις μου με τον Βενιζέλο και χθες είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση», ανέφερε. Ανέφερε μάλιστα πως έχει στοχοποιηθεί και «δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με τη γυναίκα του έξω».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, εξήγησε γιατί δεν υπερψήφισε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λέγοντας: «Για μένα ήταν θέμα αρχής γι' αυτό και δεν την ψήφισα».

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναπόφευκτη μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί διαφορετικά η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο ακυβερνησίας, γεγονός που δεν θα της κάνει καλό. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί χώρος στην μετεκλογική κυβέρνηση και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Εξέφρασε την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών καθώς όπως είπε είναι γέννημα-θρέμμα Χολαργού. Σχολιάζοντας τα σενάρια πως δεν θα είναι υποψήφιος είπε ότι αναμένει την απόφαση των οργάνων.

 

in.gr