Ιερέας από την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, παραδέχθηκε ότι «κατέβαζε» παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω Διαδικτύου.

Πρόκειται για τον 61 ετών Μλάντεν Κόζινα, ο οποίος κατηγορείται ότι από το 2007 έως το 2010 «κατέβασε» περίπου 3.000 φωτογραφίες παιδιών από διάφορες ιστοσελίδες που προωθούν την παιδική πορνογραφία.

Ο 61χρονος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης, υπό τη βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ, για την πάταξη της προώθησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του Internet.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε 30 σπίτια στην Κροατία και κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές, εκατοντάδες κάρτες μνήμης και χιλιάδες cd’s και dvd’s.

Η επιχείρηση αφορούσε στη δράση 24 ατόμων στην Κροατία, για τα οποία υπήρχαν υποψίες για κατοχή πορνογραφικού υλικού, με «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά.

Ο ιερέας είχε αποφυλακιστεί προσωρινά μετά τη σύλληψή του και, στη διάρκεια της προδικαστικής έρευνας, η Αρχιεπισκοπή του Ζάγκρεμπ τον απάλλαξε από όλα του τα καθήκοντα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Ο ιερέας ομολόγησε τελικά την ενοχή του και κατόπιν συμφωνίας με την Εισαγγελία τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook