Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δημότες τοποθετούν ξύλα, πέτρες, κλαδιά και μπάζα μέσα στους κάδους απορριμμάτων, απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Σταύρος Ξυλούρης, απειλώντας τους παραβάτες με αυστηρές κυρώσεις.

Ο κ. Ξυλούρης, που είναι αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, υπενθύμισε πως ο Δήμος Γόρτυνας έχει τοποθετήσει 45 και πλέον κοντέινερ σε διάφορα σημεία των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων, προκειμένου να εναποθέτουν εκεί μέσα οι πολίτες, αδρανή υλικά, ξύλα και ογκώδη αντικείμενα.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από το προσωπικό της καθαριότητας, που αναφέρουν πως βρίσκουν μέσα στους κάδους των σκουπιδιών κλαδιά από δένδρα, έπιπλα, ακόμη και μπάζα, με αποτέλεσμα αφενός να δυσχεραίνεται το έργο τους και αφετέρου να κινδυνεύουν τα απορριμματοφόρα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν στους δημότες να χρησιμοποιούν τους κάδους μόνο για τα οικιακά απορρίμματα και τα υπόλοιπα αδρανή υλικά να τα τοποθετούν στα 45 ειδικά κόκκινα κοντέινερ που έχει μισθώσει ο Δήμος και τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα σε κεντρικά σημεία και των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Στο εξής η δημοτική αρχή θα επιβάλει χρηματικά πρόστιμα σε όσους τυχόν δεν συμμορφωθούν με την οδηγία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης, που δεν παρέλειψε να ανακοινώσει «καμπάνες» και για τους αγρότες που προκαλούν φθορές με τα τρακτέρ στους αγροτικούς δρόμους.