Χιλιάδες οδηγοί έχουν ήδη φύγει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Άλλοι πάλι που είναι της τελευταίας στιγμής περιμένουν πώς και πώς την ώρα που θα αναχωρήσουν και θα φύγουν από το κλεινόν άστυ. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες του ταξιδιού: 


Οργανωθείτε: Κάντε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα σας γλυτώσει από τη δυσάρεστη διαπίστωση, έπειτα από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, ότι ξεχάσατε να πάρετε το πορτοφόλι σας, το κινητό ή τον χάρτη. Απαραίτητα: ένα εφεδρικό σετ κλειδιών, άδεια οδήγησης, ασφαλιστικά έγγραφα και μία λίστα με χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης. 


Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας: ελέγξτε στάθμες λαδιού, ψυκτικού, υγρού φρένων και παρμπρίζ. Φροντίστε τα ελαστικά να έχουν τη σωστή πίεση, ελέγξτε για κοψίματα και εξογκώματα και βεβαιωθείτε ότι το βάθος πέλματος είναι τουλάχιστον 1.6mm (συνιστώμενο 3mm).


Εντοπίστε το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης: από το να βρείτε την ασφαλειοθήκη μέχρι τον σωστό τρόπο αντικατάστασης ελαστικού, το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης προσφέρει όλες τις πρακτικές συμβουλές.


Σχεδιάστε τη διαδρομή σας και σκεφθείτε εναλλακτική: η μικρότερη διαδρομή στον χάρτη ενδέχεται να μην είναι και η ταχύτερη. Τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης σας προσφέρουν επιλογές διαδρομών: ταχύτερη, μικρότερη και οικονομικότερη.


Πάρτε σνακ/αναψυκτικά: έχετε μαζί σας κάτι για να κατευνάσετε την πείνα και τη δίψα σας, σε περίπτωση που το ταξίδι έχει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη διάρκεια. 


Γεμίστε το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσετε: διασφαλίστε επάρκεια καυσίμου για την περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια παράκαμψη ή να πέσετε σε μποτιλιάρισμα, γεμίζοντας το ρεζερβουάρ, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.


Φροντίστε για την ψυχαγωγία των παιδιών: τα DVD αυτοκινήτων απασχολούν ευχάριστα τα παιδιά στα μεγάλα ταξίδια, γι\’ αυτό μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τις αγαπημένες τους ταινίες, εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό.


Συντονίστε το ραδιόφωνο για να λαμβάνετε δελτία κυκλοφορίας: συντονιστείτε, ώστε να ενημερώνεστε με δελτία κυκλοφορίας, για να αποφεύγετε τις ουρές.


Γίνετε συνδρομητές για οδική βοήθεια: κλειδιά μέσα σε… κλειδωμένο αυτοκίνητο και ανεφοδιασμός με λάθος καύσιμο είναι συνηθισμένες αιτίες για κλήσεις προς τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας καθημερινά.


Κάντε ένα διάλειμμα: οι κουρασμένοι οδηγοί μπορεί να αφαιρεθούν, γι’ αυτό κάνετε συχνά διαλείμματα στα μεγάλα ταξίδια. 



Υ.Γ. Οι συμβουλές είναι από τη Ford

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook