Οι πληροφορίες που ήθελαν το πολύπαθο έργο αποκατάστασης του δρόμου στο Σεληνάρι Λασιθίου να εντάσσεται στο ΕΣΠΑ επαληθεύτηκαν πλήρως.

Μετά από χρόνια που οι βράχοι πριν το μοναστήρι στέκουν σαν απειλή πάνω από τα κεφάλια των διερχόμενων, το έργο εντάχθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών στο ΕΣΠΑ και θα ανακατασκευαστεί στο σύνολό του, μέσα όμως σε διάστημα ολοκλήρωσης τριών ετών.

Πρόκειται για 1,5 χιλιόμετρο δρόμου στον υποτιθέμενο Βόρειο Οδικό Άξονα, που γίνεται μόλις και μετά βίας μισή λωρίδα κυκλοφορίας για τους οδηγούς κυρίως όταν κινούνται προς Άγιο Νικόλαο.

Πρόβλημα όμως έχουν και όσοι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση για Ηράκλειο, οι οποίοι αναγκάζονται να πάρουν τον παλιό εθνικό δρόμο.

Η απόφαση πάρθηκε ουσιαστικά μετά από συνεργασία του Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμάκη με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Οικονομίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Νίκο Καστρινάκη και το Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε:

«Με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας ανοίγει τελικά ο δρόμος της οριστικής υλοποίησης του Έργου με επαρκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δίδοντας μαζί με την παράκαμψη των Μαλλίων, μια εξαιρετική δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης στο Δήμο Αγ. Νικολάου και στο Λασίθι γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και σύμφωνα με την  απόφαση αντικείμενο θα είναι η βελτίωση-μετατόπιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Σεληναρίου σε μήκος 1,5 χλμ για την αντιμετώπιση και προστασία από σημειούμενες κατολισθήσεις πρανών.

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής εργασίες:

-Μετατόπισης της αρτηρίας (εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλισης)

-Τεχνικά έργα προστασίας της αρτηρίας από σημειούμενες κατολισθήσεις πρανών όπως τοίχος αντιστήριξης, τοίχοι και φράχτες ανάσχεσης πτώσεων βράχων, κατασκευή βαθμίδων, επένδυση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα σε όλο το τμήμα των επικίνδυνων βραχωδών πρανών της οδού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,777,378.81 ευρώ.

neatv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook