Η γερμανική κυβέρνηση διατηρεί την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ασκεί το έργο της «ανεξάρτητη», μια άποψη που είναι «γνωστή στο Παρίσι», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η εδραία πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί πλήρως ανεξάρτητα από την πολιτική» είπε ο Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Και αυτή η πεποίθηση είναι γνωστή στο Παρίσι», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού, ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι, όταν επανεκλεγεί στη θέση αυτή, σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο για την ΕΚΤ και τον ρόλο της όσον αφορά στο θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Μέρκελ έχουν κατ\’ επανάληψη εκφράσει τη δέσμευσή τους στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Ο γερμανικός Τύπος, από την πλευρά του, δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου. Η εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την ψήφο των Γάλλων ευρωσκεπτικιστών και όσων «φοβούνται την παγκοσμιοποίηση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook