Το ένα εκατομμύριο ξεπέρασαν τα download την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του διαδικτυακού καταστήματος εφαρμογών για Mac της Apple, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Στηβ Τζομπς δήλωσε ενθουσιασμένος από την «φοβερή ανταπόκριση του κοινού» και αναφέρθηκε στην «εξαιρετική δουλειά» που έκαναν οι developer για να μεταφέρουν στο Mac App Store και είπε ότι «οι χρήστες λατρεύουν το πόσο εύκολο και διασκεδαστικό είναι».

Η Apple αναφέρει ότι στο Mac App Store στεγάζονται ήδη περί τις 1000 δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές.

Πρόσβαση στο Mac App Store έχουν όσοι ανανεώσουν το λειτουργικό σύστημα Snow Leopard στην έκδοση Mac OS X 10.6.6. Ο χρήστης μπαίνει στο κατάστημα από το λογαριασμό του στο iTunes. Η απλότητα έγκειται στο γεγονός ότι μετά το download γίνεται με το ίδιο κλικ και η εγκατάσταση της εφαρμογής (όπως και στα smartphone).

Οι εφαρμογές είναι ομαδοποιημένες σε εκπαιδευτικές, παιχνίδια, εφαρμογές γραφικών τεχνών, παραγωγικότητας, utilities, «lifestyle» και άλλες. Η Apple προβάλλει τις νέες και τις «αξιοσημείωτες» εφαρμογές, τις «πιο hot» και τις προτεινόμενες από την εταιρεία, τις δημοφιλέστερες που διατίθενται δωρεάν και τις δημοφιλέστερες επί πληρωμή. Κάθε εφαρμογή μπορεί να βαθμολογηθεί και να αξιολογηθεί λεπτομερώς (κριτική) από τους χρήστες. Τέλος, «κλασσικές» εφαρμογές Mac, όπως το iPhoto, iMovie και GarageBand της σουίτας iLife πωλούνται χωριστά στο Mac App Store αντί 11,99 ευρώ το καθένα.

Οι τιμές των εφαρμογών ορίζονται από τους developer, οι οποίοι δικαιούνται το 70% των εσόδων από τις πωλήσεις τους στο Mac App Store. Δεν χρεώνονται για τη φιλοξενία στους server του Mac App Store, για την προώθηση των εφαρμογών τους ή για την πώληση με τη χρήση πιστωτικών καρτών. Τέλος, οι developer δεν χρεώνονται για τη διάθεση δωρεάν εφαρμογών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook