Υπεγράφησαν την Μ.Πέμπτη από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δύο αποφάσεις με τις οποίες εντάσσονται στο ΕΣΠΑ ισάριθμα προγράμματα που αφορούν στην δημιουργία 2.210 θέσεων απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.

Στο πρόγραμμα συνολικού κόστους 7.048.318,75 ευρώ, συμμετέχουν οι Δήμοι και άλλοι φορείς και αφορά στην πρόσληψη ανέργων για προσωρινή απασχόληση σε δράσεις όπως : Φυσικό περιβάλλον, Αστικό περιβάλλον, Κοινωνικός τομέας, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Πολιτισμός-Τουρισμός, Αγροτική Ανάπτυξη, Διοικητική Οργάνωση κ.α.

Νομός Χανίων

Στα Χανιά δικαιούχος του προγράμματος που αφορά 755 θέσεις εργασίας με προυπολογισμό 2.418.356,25 ευρώ, είναι η \”ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Οι θέσεις εργασίας έχουν κατανεμηθεί ως εξής :

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ : 323 άτομα
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ : 75 άτομα
ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ : 12 άτομα
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ : 60 άτομα
Ο.Α.ΔΥ.Κ : 6 άτομα
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων : 70 άτομα
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ :  80 άτομα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ : 2 άτομα
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕΛΙΝΟΥ :  47 άτομα
ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ : 40 άτομα
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : 25 άτομα
Αννουσάκειο Θεραπευτήριο : 15 άτομα

Νομός Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο δικαιούχος του προγράμματος που αφορά 1.455 θέσεις εργασίας προυπολογισμού 4.629.962,50 ευρώ, είναι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Οι θέσεις εργασίας έχουν κατανεμηθεί ως εξής :

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : 590 άτομα
ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ : 90 άτομα.
ΒΙΑΝΝΟΥ : 46 άτομα.
ΓΟΡΤΥΝΑΣ, : 100 άτομα.
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ,: 125 άτομα.
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ,: 130 άτομα.
ΦΑΙΣΤΟΥ : 122 άτομα.
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ : 115 άτομα.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΖΕΥΞΙΣ : 15 άτομα.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» : 10 άτομα.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. / Ο.Λ.Η. ΑΕ : 20 άτομα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : 17 άτομα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : 25 άτομα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : 40 άτομα.
Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ,: 10 άτομα

Δήλωση Γ.Γ. Δήμου Χανίων

Με αφορμή την ένταξη της εν λόγω Πράξης στο Ε. Π. \”Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού\”, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζει η χώρα μας το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα μέσω αυτού, θα δοθεί η δυνατότητα τόσο στο Δήμο Χανίων όσο και σε άλλους δήμους της χώρας, να υλοποιήσουν χρήσιμα έργα τοπικού και ευρύτερου χαρακτήρα σε τομείς όπως η προστασία, ανάδειξη και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, η προστασία και αξιοποίηση του αστικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών υποδομών, η συμπλήρωση και ενίσχυση της λειτουργίας των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, κ.α

Όσον αφορά το Δήμο Χανίων το σύνολο των ωφελουμένων που θα προσληφθούν ανέρχεται σε 323 άτομα, όλων των ειδικοτήτων, τα οποία θα απασχοληθούν μέχρι και 5 μήνες ετησίως, η δε καταβαλλόμενη αμοιβή που θα λαμβάνει ο κάθε απασχολούμενος για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25,00 €, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εμπειρίας και όχι πλέον των 625 ευρώ μηνιαίως, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Διευκρινίζεται ότι η αμοιβή αυτών θα καταβάλλεται από το δικαιούχο φορέα, δηλ. την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση». Ο Δήμος Χανίων ως «συμπράττων φορέας» δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων και καταβολής αυτών των νόμιμων αμοιβών τους.

Σημειώνεται ότι η εποπτεία και ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής των συμμετεχόντων/ωφελουμένων από τους Δικαιούχους των προγραμμάτων θα ασκείται από το ΑΣΕΠ, όπως επίσης και η έγκριση της πρόσκλησης – ενημέρωσης προς τους δυνητικά ωφελούμενους, ο έλεγχος της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που θα καταρτίζουν οι Δικαιούχοι, και η εξέταση τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η προκήρυξη των θέσεων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας αναμένεται μέσα σε διάστημα 1-1,5 μήνα από σήμερα».

Δείτε εδώ την απόφαση για την Π.Ε.Χανίων

Δείτε εδώ την απόφαση για την Π.Ε.Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook