Οι ιταλικές αρχές αναγνώρισαν τα πτώματα πέντε θυμάτων που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, το οποίο βυθίστηκε πριν από τρεις μήνες περίπου, ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί αξιωματούχοι.

Τέσσερα από τα θύματα είναι δύο Γερμανοί και δύο Αμερικανοί που ήταν επιβάτες του Costa Concordia, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά του νησιού Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου. Το πέμπτο θύμα-ένας Ιταλός-ήταν μέλος του πληρώματος, προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους οι αξιωματούχοι. Ο εντοπισμός των πτωμάτων τους στις 26 Μαρτίου ανεβάζει σε 30 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών.

Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο πλοίαρχος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου πριν από την απομάκρυνση από το βυθιζόμενο κρουαζιερόπλοιο και των σχεδόν 4.200 επιβατών και μελών του πληρώματος. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το πλοίο προσέκρουσε σε βράχο επειδή ο καπετάνιος το οδήγησε πολύ κοντά στη στεριά.