Διακόπηκε αμέσως μετά την έναρξή της η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία 77 ανθρώπων στη Νορβηγία τον περασμένο καλοκαίρι. Η δίκη διακόπηκε επειδή ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση ζήτησαν να εξαιρεθεί ένας από τους τρεις εθελοντές πολίτες που κληρώθηκαν για να βοηθήσουν τους δικαστές στην διαδικασία.

Νωρίτερα σήμερα δικαστικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με την υπερασπιστική ομάδα του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ και την εισαγγελία .

Αμέσως μετά την έναρξή της, διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπράιβικ, επειδή ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση ζήτησαν να εξαιρεθεί ο βοηθός δικαστή Τόμας Ιντρρεμπόε. Ο Μπράιβικ προσήλθε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσει απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο βοηθός δικαστή είχε γράψει στο Facebook στις 23 Ιουλίου, μια ημέρα δηλαδή μετά τις επιθέσεις του Μπράιβικ κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, ότι \”η θανατική ποινή είναι η μοναδική κατάλληλη τιμωρία στην υπόθεση αυτή\”, έγραψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Vepsen.

Η αστυνομία ερευνά το δημοσίευμα και αναμένεται να γίνει γνωστό αν οι συνήγοροι του Μπράιβικ θα ζητήσουν την εξαίρεση του βοηθού δικαστή.

Στην δίκη συμμετέχουν δύο δικαστές και τρεις εθελοντές βοηθοί, δηλαδή πολίτες χωρίς νομική εκπαίδευση.

Ο βοηθός δικαστή επιβεβαίωσε ότι ανέβασε το συγκεκριμένο σχόλιο στο Facebook, δήλωσε η προεδρεύουσα δικαστής Βένκε Ελίζαμπεθ Άρντσεν.

Στη Νορβηγία δεν ισχύει η εσχάτη των ποινών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook