Τελικά η συγκεκριμένη προεκλογική περίοδος έχει τις ιδιαιτερότητες της. Ιδιαιτερότητες που με βοηθούν να την χαρακτηρίσω ως την πλέον τραγελαφική των τελευταίων δεκαετιών.

Στο Νομό Ηρακλείου οι υποψήφιοι βουλευτές, έχουν χάσει τον μπούσουλα. Τ αυγά και τα πασχάλια που λέει και ο σοφός λαός, αλλά εδώ που τα λέμε και που δεν συμβαίνει αυτό.

Που είναι τα χρόνια, τα όμορφα εκείνα χρόνια, που για εφήμερίδα πηγαίναμε, για ένα πακέτο τσιγάρα βρε αδερφέ, και πετυχαίναμε 3-4 πολιτευτάδες στο δρόμο μας. Έτσι για πλάκα.

Τώρα για να βγουν από το καβούκι τους θα πρέπει να στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση. Είναι βέβαια και άτυχοι οι υποψήφιοι εκπρόσωποί μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και εξηγούμαι..

Τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, εκτός από τις τσάρκες στα καφενεία και στα χωριά, είχαμε και το περιβόητο κόψιμο των.. κόκκινων κορδελών. Εγκαίνια πως το λένε..

Έργα αναπτυξιακά, μεγαλόπνοα (λέμε τώρα ). Έργα βρε παιδί μου,(τις περισσότερες φορές στημένα, εν όψει εκλογών ) που έδινε το παρών ο κάθε μαιντανός της πολιτικής, δίνοντας μάχη για ένα πλάνο, για μία φωτογραφία.

Αυτό που έγινε στο Γάζι δεν είχε προηγούμενο. Και εξηγούμαι για δεύτερη φορά..

Επειδή λοιπόν το 2012, έχουμε έλλειψη κορδελών, οι μαιντανοι,εεεε… συγγνώμη, οι πολιτευτές μας ήθελα να πω, πρέπει να βρουν διεξόδους. Κάτι βρε παιδί μου. Να στήσουν το πολύ- πολύ ένα έργο που έγινεκαι τάχα είναι ξεχωριστό.

Η αλήθεια είναι, πως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω το κοινωνικό ιατρείο στο Μαλεβίζι, αλλά αγαπητοί μου δεν είναι και το γεγονός που θα μαζέψει τη ζάρα και τη μάρα της τοπικής κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κι όμως το θαύμα έγινε.

Ούτε στα εγκαίνια του ΒΟΑΚ σε 50 χρόνια, δεν θα έχει τόσο κόσμο, τόσους πρώην και υποψήφιους βουλευτές. Που να το φανταζόταν, ο συμπαθητικός Κώστας Μαμουλάκης, ότι το ταπεινό ιατρείο, λίγο έξω από το Γάζι, θα μετατρεπόταν σε.. τελετή των όσκαρ..

Και να είχαν βοηθήσει όλοι αυτοί έστω και λιγάκι το δήμαρχο, που με τόση προσπάθεια πέτυχε το ακατόρθωτο, να πεις οκ ! Αλλά όχι λιθαράκι δεν έβαλαν, αλλά αμφιβάλλω αν είχαν γνώση επί του θέματος. Και επειδή τα εγκαίνια τελείωσαν σχετικά νωρίς, γύρω στις 2, είπαν να δώσουν το παρών και στο δημοτικό συμβούλιο στο Μαλεβίζι.

Αύριο αγαπητοί μου, έχει εγκαίνια ένας φούρνος εδώ στο Μασταμπα, όπως επίσης και τα γενέθλια του ο μικρός Γιωργάκης, ο λιλιπούτειος φίλος μου και γείτονας μου.

Είναι μία καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσετε άλλη μία και προ πάντων μεστή εμφάνιση !

Και το κυριότερο.. ακίνδυνη. !

Χαιρετώ σας..

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook