Ο Τζορτζ Ζίμερμαν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του μαύρου έφηβου από τη Φλόριντα τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε, καταθέτοντας απρογραμμάτιστα στη σημερινή προδικαστική ακρόασή του, στην οποία ο δικαστής λίγο αργότερα συμφώνησε να απελευθερωθεί καταβάλλοντας εγγύηση 150.000 δολαρίων, στο πλαίσιο μίας υπόθεσης που έχει ανακινήσει ξανά το θέμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τη συγγνώμη μου για την απώλεια του γιου σας», τόνισε ο Ζίμερμαν στους γονείς του Τρέιβον Μάρτιν, τους Τρέισι Μάρτιν και Σιμπρίνα Φούλτον, οι οποίοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο Σάνφορντ της Φλόριντα.

«Δεν γνώριζα πόσων ετών ήταν. Πίστευα πως ήταν λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Και δεν γνώριζα εάν ήταν οπλισμένος ή όχι», υποστήριξε ο Ζίμερμαν.

Λίγο αργότερα, ο δικαστής Κένεθ Λέστερ Τζούνιορ όρισε την εγγύηση που πρέπει να καταβάλει ο Ζίμερμαν στα 150.000 δολάρια.

Ο συνήγορός του είχε ζητήσει να μην ορισθεί εγγύηση άνω των 15.000 δολαρίων, ενώ η ενάγουσα αρχή ζητούσε εγγυοδοσία 1 εκατ. δολαρίων.

Ο δικαστής επίσης όρισε μία σειρά προϋποθέσεων για να επιτραπεί η αποφυλάκιση του Ζίμερμαν, η οποία δεν αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο Ζίμερμαν οφείλει να φέρει στο σώμα του ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού (GPS).

Παράλληλα, του απαγορεύεται να κατέχει όπλα, να έλθει σε επαφή με την οικογένεια του θύματος και να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά.

Στην διάρκεια της διαδικασίας, η σύζυγος και η μητέρα του Ζίμερμαν κατέθεσαν πως δεν είναι βίαιος άνθρωπος και πως θα φροντίσουν ώστε να μην διαφύγει μόλις αποφυλακισθεί με εγγύηση.

«Ποτέ μου δεν διαπίστωσα πως ήταν βίαιος, εκτός αν κάποιος τον προκαλούσε, αλλά και τότε έστρεφε και την άλλη παρειά», υποστήριξε ο πατέρας του.

Ο Ζίμερμαν υποστηρίζει πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Μάρτιν σε «αυτοάμυνα», στη διάρκεια μίας συμπλοκής στις 26 Φεβρουαρίου σε περιφραγμένη κοινότητα, στην οποία ήταν φρουρός, στο Σάνφορντ της Φλόριδας.

Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία από την κλήση του στο 911, ακολούθησε το νεαρό αντίθετα με τη συμβουλή της αστυνομίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από οργανώσεις προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλη τη χώρα.