Ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό από τις Αρχές καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία τη φραστικής επίθεσης που δέχτηκε ο Π.Ευθυμίου στο Μαρούσι, λέγοντας πως «οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας και στίγμα για τη Δημοκρατία».

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται» ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης, καλώντας τις «Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες».

«Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας» συμπλήρωσε.

«Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας, είναι στίγμα για τη Δημοκρατία και οι Έλληνες το γνωρίζουν» συνέχισε, καταλήγοντας: «Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την Πατρίδα μας σε τραγωδίες».

Το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι χρησιμοποιούν την επίθεση κατά του Π.Ευθυμίου, «προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους τρομοκρατώντας το λαό, ενώ συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου, που ανάμεσα σε άλλες είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους και η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού».

«Η φασιστική \’Χρυσή Αυγή\’, όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική οργάνωση όπως εμφανίζεται, αλλά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, εφεδρεία του, που του χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν αυτό δυσκολεύεται να το κάνει με το καρώτο.

» Ας θυμηθούμε ότι τον Λεπέν στη Γαλλία τον ενίσχυσε οικονομικά και πολιτικά ο σοσιαλιστής Μιτεράν.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τον προπηλακισμό, σημειώνοντας: «η προκλητική και φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής έχει καταγγελθεί εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις της Αριστεράς, η οποία έχει διαρκές μέτωπο απέναντι σε αυτή την οργάνωση. Η βίαια δράση αυτής της οργάνωσης που λειτουργεί σαν παρακράτος ,έχει θύματα στελέχη της Αριστεράς, μετανάστες και άλλους πολίτες.»

Παράλληλα, επισήμανε στην κ. Γεννηματά ότι «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι συνεχής και όχι περιστασιακή και ότι απαιτείται να σταματήσει κάθε ανοχή στην ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική», καλώντας την να ανακαλέσει το σαφή υπαινιγμό της ότι όσοι αρνούνται, καταγγέλουν και αντιπαλεύουν τα μνημόνια ενισχύουν την Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά υπογράμμισε την αποδοκιμασία της για «τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου». «Σήμερα μάλιστα που είναι η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σκεφτούμε όλοι μαζί την αξία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, δήλωσε: «Καταδικάζουμε τη βία και τους φορείς που την ασκούν όπου και αν ανήκουν. Καλούμε δε τους πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα να ομονοήσουν, ώστε να απομονώσουμε τις ακραίες μειοψηφίες που θέλουν να καταστήσουν τη βία μέρος της καθημερινής μας ζωής».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook